Matteo Dams breekt door bij PSV: 'Droom je van'

PSV-doorbraak: 'Het is waar je van droomt, maar wil niet in wolken lopen'

15 september om 14:54

Matteo Dams begon zaterdag voor de tweede keer op rij in de basis bij PSV. De twintigjarige Belg erkent dat het plots hard met hem gaat, maar wil zich niet laten afleiden.

Door de blessureproblemen bij PSV heeft Dams zich voorlopig ontwikkeld tot eerste keus op linksback. "Het is waar je van droomt", zegt hij tegen PSV TV. "Maar geen stress voor mij. Ik doe gewoon m'n ding en tot nu toe doe ik het goed. Ik hoop dat ik het vol kan houden."

De goede prestaties van Dams blijven echter niet onopgemerkt. Het talent krijgt de nodige complimenten, onder meer van fans op sociale media. "Leuk om te horen en te lezen als het voorbijkomt", zegt de verdediger. "Maar ik wil niet in de wolken gaan lopen. Ik probeer m'n voeten op de grond te houden en elke keer als ik de kans krijg gewoon mijn ding te doen, dat is het belangrijkste."

Volgende week neemt PSV het op tegen Juventus in de Champions League. Voor de Belgische jeugdinternational misschien wel de kans om te debuteren op het miljardenbal. "Ik kijk uit naar dinsdag. We gaan ons best doen daar", besluit hij.