Boniface zorgt voor ophef richting Feyenoord

Boniface zorgt voor opschudding richting Feyenoord: spits trekt broek omlaag

15 september om 14:28

Victor Boniface was zaterdag de grote man bij Bayer Leverkusen tijdens de zege op Hoffenheim, maar hij had na afloop van het Bundesliga-duel ook iets uit te leggen. De 23-jarige spits vierde één van zijn treffers door zijn broek omlaag te trekken.

Boniface scoorde in totaal twee keer en gaf ook nog één assist, waardoor Leverkusen met 1-4 won en een goede generale repetitie beleefde voor het Champions League-duel met Feyenoord. Onder meer Kicker zag de Nigeriaan echter ook voor opschudding zorgen. Hij trok zijn broek wat omlaag en deed een dansje.

De actie van Boniface zorgte voor enige ophef in Duitsland. "Ik probeerde niemand te provoceren. Dit is een TikTok-trend van een grote Nigeriaanse influencer. Hij bedacht deze dans en vroeg mij om het ook te doen na een doelpunt. Ik had het eigenlijk in de eerste twee wedstrijden willen doen, maar het kwam er nu pas van." Tegen Borussia Mönchengladbach en RB Leipzig kwam hij immers niet tot scoren.

Boniface is blij dat hij dit weekend wel weer van waarde was voor Leverkusen. "Ik ben erg blij omdat ik in de eerste twee wedstrijden niet scoorde. Dat had ik nodig om mezelf te pushen. Ik ben ook blij met mijn prestatie."

Granit Xhaka eist echter nog meer van de aanvaller. "We weten hoe belangrijk hij voor ons is. Je kunt zien dat hij terug is, weer honger heeft, de bal weer vasthoudt en weer in het ritme komt", stelt de Zwitserse middenvelder. "Hij is nog jong. Hij weet wat hij goed heeft gedaan, maar hij had in totaal vier keer moeten scoren."

Feyenoord is desondanks gewaarschuwd. De Duitse kampioen komt donderdag naar Rotterdam.