Musampa trapt op de rem als Ajax-belofte ter sprake komt

Musampa trapt op de rem als Ajax-belofte ter sprake komt: 'Hij is achttien...'

15 september om 12:02

Kiki Musampa wil niet te hard van stapel lopen als het over Jan Faberski gaat. Het Poolse talent staat er erg goed op in de opleiding van Ajax en Musampa beaamt dat, maar de jeugdtrainer trapt ook op de rem.

Musampa, die in 1995 de Champions League won met Ajax en tegenwoordig actief is als assistent van Ajax O19, wordt bij Goedemorgen Eredivisie gevraagd naar Faberski. De achttienjarige rechtsbuiten speelt dit seizoen in Jong Ajax en maakt daar een goede indruk. "Hij heeft zich heel goed ontwikkeld", beaamt Musampa. "Hij kan bij de Onder 19 spelen, maar hij speelt al bij Jong."

"Maar zulke jongens moet je ook niet te snel gaan brengen", is de oud-aanvaller voorzichtig. "Eerlijk is eerlijk: hij doet het heel goed. Veel potentie, er zit een goede kop op en hij heeft een goede drive. Maar ja, hij is achttien en je wil ook dat zo'n jongen goed aankomt."

Aad de Mos laat zijn stem vervolgens horen. "Daar moet Ajax wel iets aan gaan doen: die high potentials moeten wel de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen." De Mos benadrukt ook dat achttienjarige spelers in zijn tijd bij Ajax al de kans kregen in het eerste elftal.