Driouech: van degradatie naar Champions League met PSV

Van degradatie naar Champions League met PSV: 'Bizar, kan het nog niet geloven'

15 september om 11:16
Laatste update: 15 september om 11:18

Couhaib Driouech moet zichzelf soms in zijn arm knijpen bij PSV. Waar de aanvaller drie maanden geleden nog degradeerde met Excelsior, gaat hij dinsdag met PSV aantreden in de Champions League, tegen Juventus.

In gesprek met Voetbal International wordt Driouech ermee geconfronteerd dat de wereld er sinds kort totaal anders uit ziet voor hem. "Ja, bizar als je dat zo zegt. Ik ben er nog steeds een beetje van in de war", antwoordt de Marokkaans jeugdinternational. "Kan het nog niet altijd geloven. Het is fantastisch en ook krankzinnig. Dit voorbeeld typeert hoe snel het kan gaan in het voetbal en dat het soms heel zwart-wit is."

"Als je het goed doet en je streeft naar je dromen dan kan het zomaar ineens snel gaan", gaat Driouech verder. "Voor clubs is de Champions League het hoogst haalbare, maar voor spelers is het natuurlijk ook het hoogste podium. Iedere voetballer wil in de Champions League spelen. En voor mij is het een droom die nu uit gaat komen."

Driouech staat te popelen om met PSV te beginnen aan de Champions League-campagne. Hij heeft goede hoop dat de Eindhovenaren de nieuwe league phase kunnen overleven. 'Het is even afwachten hoe het er door de nieuwe opzet uit gaat zien. Maar in de groep proef ik in elk geval veel vertrouwen. Ik denk oprecht dat veel afhangt van hoe goed we zelf zijn. We kunnen namelijk echt heel goed voetballen, maar dat moeten we laten zien in die wedstrijden. De plaatsen 9 tot en met 24 geven recht op play-offs, ik denk dat dit moet lukken. Maar stiekem streef je als voetballer altijd naar meer natuurlijk."