Bayern München wint overtuigend van Holstein Kiel

Bayern rekent na bliksemstart moeiteloos af met promovendus Holstein Kiel

14 september om 20:21

Bayern München heeft kinderlijk eenvoudig afgerekend met promovendus Holstein Kiel. Na een bliksemstart kwam de ploeg van Vincent Kompany niet meer in gevaar en werd er een gemakkelijke 1-6 overwinning geboekt.

Na vijftien seconden kwam Bayern al op voorsprong in Kiel. Jamal Musiala kwam oog-in-oog te staan met de doelman na een pass van Harry Kane. Dit doelpunt was de op twee na snelste treffer ooit in de Bundesliga. In de zevende minuut was het opnieuw raak. Na een fout in de verdediging bij de thuisploeg kon de spits profiteren en vanaf de rand van het strafschopgebied raak schieten: 2-0.

Hierbij hield het niet op voor de promovendus. In de dertiende minuut was het opnieuw raak voor de ploeg van Kompany, dankzij een eigen doelpunt van Nicolai Remberg. Bayern was in de eerste helft heer en meester en vlak voor rust resulteerde in de 0-4 van Harry Kane. Na een goede pass van Kingsley Coman schoot de Engelsman de bal via de rechterpaal in het doel.

In het tweede bedrijf had Bayern ook het initiatief en de thuisploeg wist nauwelijks kansen te creëren. Na ruim een uur schoot Michael Olise zijn eerste treffer in dienst van Bayern tegen de touwen. Hij stond op de juiste plek en kon de bal in de rebound simpel binnenwerken.

Ruim tien minuten voor het eindsignaal maakte Holstein Kiel nog een eretreffer. Van dichtbij wist Armin Gigovic de bal binnen te koppen na een voorzet van Tymoteusz Puchacz. In de blessuretijd zette Kane de 1-6 op het scorebord via een rake strafschop.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!