Jong Ajax-trainer Frank Peereboom over Diant Ramaj

Terugkeer in Ajax 1 niet uitgesloten voor wisselspeler: 'Hij staat er nog goed op'

14 september om 13:37

Frank Peereboom, trainer van Jong Ajax, vertelt dat Diant Ramaj er in Amsterdam nog altijd goed opstaat. De 22-jarige sluitpost verloor onder Francesco Farioli zijn basisplaats onder de lat van Ajax 1 en moest het vrijdagavond met de beloftenploeg opnemen tegen SC Cambuur (0-1).

"Hij heeft het goed gedaan", vertelt Peereboom na afloop van het KKD-duel aan ESPN. "Het is niet makkelijk om vanuit een eerste elftal naar een Jong-team te gaan, maar je ziet gewoon dat hij er goed opstaat."

Ramaj verloor de strijd onder de lat in de hoofmacht van Remko Pasveer en was daarom veroordeeld tot een plek in de équipe van Jong Ajax. Of dat vaste prik gaat worden kan Peereboom echter niet verzekeren. "We laten ons niet in de kaarten kijken, maar het is niet zo dat hij verplicht iedere week moet spelen. We hebben Charlie Setford en Tommy Reverson ook nog en die zullen ook aan de beurt gaan komen", aldus de oefenmeester.

Ook een terugkeer in Ajax 1 is niet uitgesloten. "We bekijken het per wedstrijd. Ajax 1 heeft straks een druk schema vol met wedstrijden, dus we gaan zien wat er allemaal gebeurt", besluit Peereboom.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!