Henk de Jong vreest niet voor ontslag bij SC Cambuur

Henk de Jong countert verslaggever na ontslagvraag: 'Mensen hier zijn niet gek'

14 september om 09:52

Henk de Jong vreest niet voor een ontslagbrief van SC Cambuur. De zestigjarige trainer is met de Friese club ronduit belabberd begonnen aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar denkt niet dat dat hem op korte termijn zijn baan gaat kosten. 

Cambuur ging vrijdagavond in het nieuwe onderkomen met 0-1 onderuit tegen Jong Ajax. Het was voor de Friezen alweer de vierde nederlaag in de eerste vijf competitiewedstrijden. Door die prestaties staat de club momenteel negentiende. 

"Aan onze kant vliegt de bal er door een carambole in, terwijl wij veel kansen niet benutten. Dat is de fase waarin we op dit moment zitten", aldus De Jong bij ESPN, kort na afloop van de verliespartij. Hoewel promotie naar de Eredivisie nu verder weg dan ooit lijkt, houdt De Jong vertrouwen. "We hebben een heel nieuw team hebben en missen wat spelers. We kunnen alleen nog maar groeien."

Als De Jong gevraagd wordt of hij zich zorgen maakt over zijn eigen positie, reageert hij ontkennend. "Jij probeert me iets aan te praten", countert hij de verslaggever. "Ik maak me geen zorgen. De mensen hier zijn niet gek. Aan het einde van de rit staan we op de plek waar we moeten staan. Het gaat wel goed komen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!