Vermoedelijke opstelling PSV - NEC

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz moet defensieve puzzel leggen voor duel met NEC

14 september om 09:15

Voordat PSV komende dinsdag in Turijn begint aan de nieuwe Champioins League-campagna, moet het eerst nog af zien te rekenen met NEC. VoetbalPrimeur stapt met de vermoedelijke basisopstelling alvast in de schoenen van trainer Peter Bosz. 

Het doel van PSV zal zaterdagavond tegen NEC verdedigt worden door Walter Benítez, die in het slot van de zomerse transferwindow graag nog een stap wilde maken. Rechtsachterin kan Bosz nog niet beschikken over aanwinst Rick Karsdorp. Hij is qua fitheid nog niet op het niveau van de rest. Richy Ledezma zal om die reden opnieuw aan de aftrap verschijnen. Datzelfde geldt voor Ryan Flamingo, Olivier Boscagli en de twintigjarige Matteo Dams. Mauro Júnior en Fredrik Oppegård zijn wel weer zo goed als hersteld, maar NEC lijkt nog te vroeg te komen. 

Het middenveld van de kampioen van Nederland zal vormgegeven worden door Oranje-international Joey Veerman en Jerdy Schouten, die vrijdagavond in verband is gebracht met FC Barcelona. De meest vooruitgeschoven van de drie zal hoogstwaarschijnlijk Guus Til zijn. Hij is met twee goals en twee assists uitstekend begonnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. 

Omdat Hirving Lozano geblesseerd is, ligt het in de lijn der verwachting dat Bosz ervoor kiest om Malik Tillman op de positie van linksbuiten te posteren. Hij zal spits Luuk de Jong moeten voorzien van passes. Johan Bakayako zal zaterdagavond in Eindhoven de rechtsbuiten van PSV zijn. 

De vermoedelijke opstelling van PSV: Benítez; Ledezma, Flamingo, Boscagli, Dams; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!