Guardiola bijt van zich af richting City-hoorzitting:

Hoorzitting van City begint spoedig: "De andere clubs willen ons zien sneuvelen"

13 september om 23:57
Laatste update: 13 september om 23:59

Pep Guardiola maakt zich weinig zorgen om de hoorzitting die Manchester City komende maandag te wachten staat. De club wordt verdacht van 115 overtredingen van de Financial Fair Play-regels en volgens de manager van City heeft de club weinig vrienden in de rechtszaak. 

Guardiola stelt vrijdag op een persmoment richting het duel met Brentford dat het recht zal zegevieren wat de hoorzitting betreft. "Alle clubs uit de Premier League willen dat we worden gestraft. Dat is duidelijk. Daarom zeg ik tegen iedereen: wacht op de onafhankelijke jury. Wat ons betreft hebben wij niets verkeerd gedaan", aldus Guardiola.

Het is de verwachting dat er in 2025 pas een uitspraak volgt over de mogelijke overtredingen van City. Indien de club schuldig wordt bevonden, volgt er mogelijk een (grote) puntenaftrek of zelfs een degradatie uit de Premier League. Het is niet ondenkbaar dat een topclub het hoogste niveau moet verlaten: in 2006 werd Juventus nog teruggezet naar de Serie B na een groot matchfixing-schandaal. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!