Helmond Sport blijft ongeslagen na KKD-kraker

Helmond Sport nieuwe koploper na KKD-kraker, Volendam verliest wéér punten

13 september om 21:57

Helmond Sport heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie-kraker met De Graafschap en is daarmee de enige ongeslagen club op de ranglijst én de nieuwe koploper. FC Volendam was hard op weg naar drie punten na een slechte start, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis.

De Graafschap - Helmond Sport 2-3
Helmond Sport begon vrijdag als nummer drie aan het lastige uitduel met De Graafschap, dat koploper was bij het eerste fluitsignaal. De bezoekers wisten al snel een kans te benutten in de twaalfde minuut en het was Théo Golliard die de score opende. Het was Dario Sits die een kwartier later de score verdubbelde, waardoor Helmond met een goed gevoel aan de thee kon bij het rustsignaal.

In de tweede helft deed De Graafschap wat terug: na ruim een uur maakte Ibrahim El Kadiri het weer spannend. Jonas Scholz maakte echter een einde aan alle twijfel door voor de 1-3 te zorgen in de slotfase van het duel. In de blessuretijd maakte Yannick Eduardo nog de 2-3, maar dat was niet genoeg. Door de overwinning komt Helmond op elf punten na vijf wedstrijden en is het de enige club die nog niet heeft verloren. De Graafschap zakt af naar plek vijf.

MVV Maastricht - FC Volendam 2-2
FC Volendam begon als nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie aan het duel met MVV, dat zelf plek veertien bekleedde in aanloop naar het duel. De thuisploeg kwam op voorsprong in Maastricht door Nabil El Basri. Volendam kon echter rekenen op Henk Veerman, die vlak voor rust én na ruim een uur spelen wist te scoren. Door de twee goals van Veerman leek Volendam drie belangrijke punten te pakken, maar Camil Mmaee gooide in minuut 93 roet in het eten met de gelijkmaker. Door de remise blijft Volendam onderin bungelen in de competitie.