Vloet wil na straf terugkeren in voetbal

Vloet wil na celstraf terugkeren in voetbal: 'Iemand moet die tweede kans geven'

13 september om 21:22
Laatste update: 13 september om 21:27

Rai Vloet hoopt na zijn celstraf van tweeënhalf jaar terug te keren als profvoetballer. De voormalig speler van Heracles Almelo, die veroordeeld is voor een dodelijk ongeval op de A4, meent ook dat enkele trainers in de zomer al contact legden. 

Vloet (29) doet zijn verhaal in gesprek met het Algemeen Dagblad en maakt ook duidelijk na zijn celstraf weer aan de slag te willen in het profvoetbal. 'Daarvoor ben ik afhankelijk van anderen. Iemand moet me die tweede kans geven. Ik wil niet op deze manier afscheid nemen van het voetbal', aldus Vloet, die zijn laatste wedstrijd voor Heracles in januari 2022 speelde, twee maanden na het ongeval. Trainer Frank Wormuth gaf later toe spijt te hebben van het besluit Vloet destijds te laten invallen. Daarna vertrok Vloet naar Kazachstan om bij FC Astana aan de slag te gaan.

De Eredivisie is voor Vloet echter altijd nog een optie nadat zijn celstraf erop zit. 'Aan het niveau zal het in ieder geval niet liggen. Als ik uit de gevangenis kom, kan ik zonder meer nog mee in de Eredivisie. Maar eenvoudig zal dat niet worden. Er zijn afgelopen zomer trainers in Nederland geweest die zeiden dat ze me graag zouden willen hebben. Maar ze durven niet, bang voor de reactie van de buitenwereld. Natuurlijk, dat snap ik. Jammer is dat wel', aldus Vloet.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!