'Schrijf Memphis nog niet af in Oranje'

'Zirkzee en Brobbey sterk in Oranje, maar wacht eerst de transfer van Memphis af'

13 september om 20:31
Laatste update: 13 september om 23:08

Wim Kieft heeft Memphis Depay nog niet afgeschreven bij Oranje na diens transfer naar het Braziliaanse Corinthians. Joshua Zirkzee en Brian Brobbey lieten een goede indruk achter tijdens de recente interlandperiode, maar op een WK komt een ander soort druk kijken, aldus de oud-speler. 

Kieft schrijft in zijn column voor De Telegraaf dat het verstandiger is om alle opties open te houden. 'Weliswaar deden Zirkzee en Brobbey het bevredigend; het waren duels voor de Nations League – veredelde oefeninterlands in competitieverband – en geen EK of WK-wedstrijden. Het gaat er in de Nations League allemaal wat minder scherp aan toe terwijl de druk onvergelijkbaar is met de druk op wedstrijden op een groot toernooi zoals het EK en WK', aldus de oud-aanvaller.

Koeman sprong de afgelopen jaren altijd in de bres voor Memphis en Kieft voorspelt dat dit weer kan gebeuren wanneer het goed gaat in Brazilië. 'Koeman ging daar trouwens iets slimmer mee om dan met de transfer van Steven Bergwijn naar Saoedi-Arabië. Hoewel de beste Brazilianen in Europa spelen, zal de competitie heus niet zo slecht zijn. Trouwens, of de Eredivisie nou zo’n grote competitie is met allemaal topspelers… Aan de andere kant hoop je niet dat Brazilië het einde van Depays carrière wordt.'

De voormalig voetballer hoopt dat de 'pas' dertigjarige Memphis op een mooie manier zijn carrière kan afsluiten. 'Eigenlijk heeft hij alleen uitgeblonken bij PSV en Olympique Lyon. Depay is pas 30 jaar dus het kan nog, iets moois laten zien in de top. Zelfs bij Oranje, want op zijn 32e moet het WK 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten nog haalbaar zijn', besluit Kieft. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!