Rome-Jayden Owusu-Oduro over zijn doorbraak bij AZ

AZ-jongeling maakt indruk met competitiestart: 'Vertrouwen in mij is uitgesproken'

13 september om 16:52

Rome-Jayden Owusu-Oduro (20) is dit seizoen de onbetwiste nummer één onder de lat van AZ en bekroonde het vertrouwen van de club door in de eerste vier Eredivisie-duels zijn doel schoon te houden. In gesprek met De Telegraaf vertelt de sluitpost over zijn definitieve doorbraak in Alkmaar.

"In de voorbereiding kreeg ik op de één-na-laatste dag van het trainingskamp te horen dat de keuze op mij was gevallen", begint Owusu-Oduro. "Je voelt het door de wedstrijden die je speelt in de voorbereiding ook wel aankomen, maar het was heel mooi dat op die manier het vertrouwen in mij werd uitgesproken. Voor de club is het ook mooi dat er een zelfopgeleide keeper op doel staat."

Ondanks de grote druk die op hem kwam te staan, gaat de jonge sluitpost niet gebukt onder de druk. "Ik kom voetballen om gewoon mijn ding te doen en te focussen op mijn taken. De wedstrijdzenuwen voel ik alleen tijdens de bespreking. Daarna ben ik weer rustig", aldus Owusu-Oduro.

Dat het zó soepel zou gaan, had de doelman echter niet durven dromen. In de eerste vier competitieduels kreeg AZ nog geen doelpunt tegen. "We geven amper kansen weg. Het belangrijkste is denk ik dat het niet alleen aan mij te danken is. Het hele team zet zich ervoor in om de nul te houden", besluit Owusu-Oduro.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!