Lenderink vertrekt bij Ajax

Lenderink vertrekt: Ajax moet op zoek naar nieuwe financieel directeur

13 september om 09:56
Laatste update: 13 september om 10:13

Susan Lenderink vertrekt bij Ajax. Dat meldt Ajax op de clubsite. Na raad van commissarissen-voorzitter Pier Eringa, algemeen directeur ad-interim Jan van Halst, chief sports officer Maurits Hendriks en directeur voetbalzaken Sven Mislintat is Lenderink de volgende die haar biezen pakt na de sportieve en financiële crisis bij de Amsterdammers.

Ajax meldt op de clubsite dat Lenderink zelf heeft besloten om de Amsterdammers te verlaten. Dat is in gesprekken met de raad van commissarissen naar voren gekomen. Lenderink en de rvc hebben afgesproken dat de financieel directeur nog tot uiterlijk 1 maart 2025 in functie blijft. Zo kunnen haar taken zorgvuldig worden overgedragen aan haar nog onbekende opvolger.

Lenderink begon op 1 juli 2019 als financieel directeur bij Ajax. Ze volgde Jeroen Slop op. Op 15 november volgde de benoeming tot statutair bestuurder van AFC Ajax NV. Lenderink lag officieel nog vast tot 30 juni 2026, maar nu komt er vroegtijdig een einde aan de samenwerking.

Volgens De Telegraaf was de positie van Lenderink niet meer houdbaar. 'Onder leiding van de ex-Bijenkorf-topvrouw koerste Ajax op de financiële afgrond af', schrijft de krant na de bekendmaking van het nieuws. Na raad van commissarissen-voorzitter Pier Eringa, algemeen directeur ad-interim Jan van Halst, chief sports officer Maurits Hendriks en directeur voetbalzaken Sven Mislintat is Lenderink de volgende die vertrekt bij de Amsterdammers naar aanleiding van de sportieve en financiële onrust bij Ajax.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!