Van der Gijp over strijd tussen Brobbey en Weghorst

Van der Gijp over strijd tussen Brobbey en Weghorst: 'Bij Ajax is twijfel weg'

12 september om 21:55

René van der Gijp raakte onder de indruk van Brian Brobbey tijdens de Nations League-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland. De Vandaag Inside-analist meent dat een eventuele concurrentiestrijd bij Ajax ook meteen is beslecht.

Van der Gijp was positief verrast door Oranje. "Ze speelden hartstikke leuk man. En Brobbey was goed en weet je wat het nou voor hem is... Dit is het juiste moment. Bij Ajax is nu die twijfel ook weg. Die moeten zich nu gewoon richten op die jongen, dat is je kapitaal", adviseert de vijftienvoudig international bij Vandaag Inside.

Volgens Van der Gijp staat het buiten kijf dat Brobbey de eerste spits van Ajax moet zijn dit seizoen, hoewel de Amsterdammers ook Wout Weghorst aantrokken. "Onze vriend Weghorst... Die is er gewoon voor als onze vriend Brobbey geblesseerd is, of als 'ie niet fit is."

Brobbey kreeg tegen Duitsland de kans in de basis en gaf een assist. Onder meer bondscoach Ronald Koeman was al vol lof over hem. Weghorst, die niet fit genoeg was voor een basisplaats, was net als tegen Bosnië en Herzegovina invaller.