Galatasaray meldt blessure Ziyech

Ziyech loopt blessure op en mist clash van Galatasaray met Fenerbahçe

12 september om 20:33

Hakim Ziyech staat voorlopig aan de kant bij Galatasaray. De 31-jarige Marokkaanse international raakte geblesseerd tijdens de interlandperiode, meldt de Turkse kampioen. 

Ziyech kreeg tijdens het duel met Lesotho in de Afrika Cup-kwalificatie last van zijn rug. Onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van een tweedegraads verrekking in zijn rechter bovenrugspier, zo schrijft Galatasaray. Hoe lang de ex-Ajacied is uitgeschakeld maakt de Süper Lig-grootmacht niet bekend, maar Turkse media gaan uit van een absentie van minimaal drie weken.

Ziyech mist onder meer de Turkse kraker tegen Fenerbahçe op 21 september. Ook de start van de Europa League tegen PAOK Saloniki (25 september) staat op de tocht. Galatasaray neemt het in de competitiefase verder onder meer op tegen AZ en Ajax.

Over de toekomst van Ziyech was deze zomer het nodige te doen. De spelmaker zag een overstap naar het Qatarese Al Arabi in het water vallen en is nog altijd in Istanbul actief. Dit seizoen speelde hij tot dusver vier officiële duels voor Galatasaray, waarvan drie als basisspeler. Daarin kwam hij nog niet tot een treffer of een assist.