Onduidelijkheid over Europa League-wedstrijd Ajax, club waarschuwt supporters

Ajax waarschuwt supporters: 'Mogelijk wordt de wedstrijd in ander land gespeeld'

12 september om 18:17

Ajax heeft zijn supporters gewaarschuwd. Op 23 januari brengen de Amsterdammers op de laatste speeldag van de Europa League een bezoek aan FC RFS uit Riga, maar het is nog niet duidelijk waar de wedstrijd afgewerkt gaat worden.

In de Europa League is FC RFS uit Letland een van de tegenstanders van Ajax. De loting heeft uitgewezen dat de formatie van Francesco Farioli een uitwedstrijd speelt tegen de kampioen van Letland. Sommige fans hebben daardoor al vliegtickets geboekt naar Riga, maar Ajax komt nu met een waarschuwing. 'Het is nog niet bekend waar de wedstrijd in januari gespeeld wordt', schrijft Ajax op zijn Fancare-account op X.

'Mogelijk vindt deze niet plaats in Riga, maar wordt er uitgeweken. Dit kan ook een ander land zijn. We raden supporters dan ook aan om nog te wachten met het boeken van reizen', zo klinkt het. Het is niet duidelijk waarom de wedstrijd mogelijk niet in Riga gespeeld kan worden. Mogelijk heeft dat te maken met het winterweer in de Letse hoofdstad. In januari vriest het over het algemeen veel in Riga.

Fabian Nagtzaam, de directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, weet dat een aantal fans van Ajax al tickets naar Riga heeft geboekt. "Dit is altijd zo geweest, samen met een groep vrienden wordt er zo snel mogelijk geboekt, voordat de prijzen enorm oplopen. Dat is natuurlijk een mooi iets, maar op dit moment adviseren wij de fans wel echt te wachten, het is nog te onzeker."