Dominic Solanke looft Virgil van Dijk

Oranje-international ontvangt steun uit Premier League: 'Hij heeft echt alles'

12 september om 15:25
Laatste update: 13 september om 19:08

Kersvers Tottenham Hotspur-spits Dominic Solanke heeft lovende woorden over voor Virgil van Dijk. Eerstgenoemde noemt de aanvoerder van Liverpool en het Nederlands elftal de beste verdediger waartegen hij ooit gespeeld heeft.

Solanke was afgelopen Premier League-seizoen goed voor negentien doelpunten in dienst van Bournemouth. Deze zomer leverde dat de spits een recordtransfer naar Tottenham Hotspur op.

In gesprek met Sky Sports vertelt de 26-jarige Engelsman over de lastigste tegenstander die hij tot nu toe is tegengekomen in zijn carrière. "Waarschijnlijk Van Dijk", lacht Solanke. "Hij heeft echt alles. Hij is sterk, hij is goed aan de bal, hij is agressief... Hij is één van de beste verdedigers van onze tijd. Hij was zeker de moeilijkste om te passeren."

Solanke en Van Dijk kunnen elkaar op 21 december weer tegenkomen, als Liverpool op bezoek gaat in Noord-Londen. De kersverse spits van Spurs, kwam dit seizoen echter alleen nog maar in de openingsronde van de Premier League in actie. Wegens een blessure miste hij de overige wedstrijden.