Donny van de Beek wil herstart maken bij Girona

Van de Beek wil herstart maken bij Girona: 'Heb heel veel geleerd'

12 september om 14:26
Laatste update: 12 september om 14:32

Donny van de Beek ziet de overstap van Manchester United naar Girona als een herstart in zijn carrière. Ondanks de weinige speelminuten in Engeland heeft de middenvelder geen slecht woord over voor zijn voormalig werkgever. Hij heeft er zelfs enkele dingen geleerd, die hij meeneemt naar Catalonië.

"Ja, dat denk ik wel", antwoordt Van de Beek als hem door ESPN gevraagd wordt of hij op een keerpunt in zijn carrière zit. "Het is een belangrijk moment in mijn carrière. Maar ik probeer er ook van te genieten en dat lukt me ook."

Na een prachtig Champions League-avontuur met Ajax verkaste Van de Beek in 2020 voor bijna veertig miljoen euro naar Manchester United. Zijn tijd bij de Engelse grootmacht werd niet zo succesvol als hij van tevoren hoopte, maar de 27-jarige middenvelder stak er wel het nodige op. "Het is wel duidelijk dat het niks is geworden voor beide partijen. Ik heb natuurlijk niet veel gespeeld, maar ik heb wel veel geleerd. Met goede spelers om me heen en goede mensen binnen de club. De goede dingen zal ik meenemen in de toekomst", vertelt Van de Beek.

De Nederlander liet Manchester deze zomer na meerdere uitleenbeurten definitief achter zich. Het Girona van onder andere Daley Blind werd zijn nieuwe werkgever. "Dit is een mooie club, die goed voetbal wil spelen. Ik denk dat ik daarbij kan helpen en daar werk ik dan ook hard voor. Ik maak elke dag stappen. Het belangrijkste is om te genieten, dan komt het succes vanzelf", besluit Van de Beek.