Oud-voetballer Ronnie S. verdacht van handel in cocaïne

Ex-prof van NAC en FC Twente (40) wordt verdacht van handel in 2200 kilo cocaïne

12 september om 12:20
Laatste update: 13 september om 07:30

Voormalig profvoetballer Ronnie S. (40) wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van handel in cocaïne en witwassen, zo meldt onder meer De Telegraaf. De officier van justitie heeft donderdagochtend in de rechtbank de verdenkingen opgelezen, waarbij het opgeteld gaat om 2217 kilo cocaïne. S. was zelf niet in de rechtbank aanwezig.

Op 10 juni werd de oud-speler van onder meer NAC Breda en FC Twente samen met meerdere familieleden gearresteerd op verdenking van drugshandel en witwassen in 2021 en 2022. 'De politie baseert de verdenking op ontsleutelde gesprekken tussen criminelen via de gekraakte berichtendienst Sky ECC', zo valt er te lezen.

Na de aanhouding werden er zes woningen en een camper doorzocht door de politie, waarbij er 100.000 euro aan contant geld werd gevonden. Door de politie is er beslag gelegd op het gevonden geld, bankrekeningen, zes luxe horloges, drie voertuigen, sieraden, fitnessapparatuur, drie woningen en een jacht. Alleen S. zit op dit moment nog in voorarrest. Zijn ouders, vriendin en broer zijn de andere verdachten in deze zaak.

S. stond tot 2016 onder contract bij NAC Breda en in 2010 werd hij landskampioen bij FC Twente. Ook speelde hij in zijn carrière bij Standard Luik in België en Wigan Athletic in Engeland.