Fortuna-uitblinker Alen Halilovic blikt terug op afgelopen zomer

Eredivisie-smaakmaker wees riante aanbiedingen af: 'Mentaal was het lastig'

12 september om 11:41
Laatste update: 14 september om 14:34

Alen Halilovic heeft een lastige periode achter de rug. De Kroaat zag zijn transferwens bij Fortuna Sittard niet in vervulling gaan en miste hierdoor de halve voorbereiding van Fortuna Sittard. Inmiddels heeft hij zich teruggevochten in Limburg en dit stemt hem tevreden.

Onder Fortuna-trainer Danny Buijs behoorde Halilovic op een gegeven moment niet meer tot de basisopstelling. De Kroaat stevende af op een transfer en hij hoefde zich niet te melden bij de start van de voorbereiding. Na een paar weken klopte Halilovic zelf aan bij het trainingscomplex. "Het was geen gemakkelijke periode", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Mentaal vond ik het lastig. Wat te doen: moet ik blijven, moet ik toch voor één van de andere opties gaan? Maar wat ik zocht, zat er niet tussen. Dus besloot ik terug te keren bij Fortuna. Ik ken de club, het team, de trainer en de competitie inmiddels. Hier heb ik een podium om me in de kijker te spelen."

Vorig seizoen wist Halilovic slechts een korte periode te imponeren, maar hier heeft hij een duidelijke verklaring voor. "Voor ik naar Fortuna kwam, had ik zes maanden niet gevoetbald. Hier speelde ik bijna elke wedstrijd", stelt de smaakmaker. "Voor mij was het een lang seizoen, dat was ik niet meer gewend. Het is normaal dat ik een terugval kreeg. Maar ik heb vorig seizoen veel geleerd. Van het team, van de trainer."

"Ik ben weer terug bij Fortuna. Maar hier mag het niet stoppen", gaat Halilovic verder. "Er komen grote wedstrijden aan voor ons, dan wil ik er ook staan. Dan moet ik op mijn best zijn."