Bram van Polen verbaast zich over Ajax wat betreft Younes Namli

Van Polen plaatst vraagtekens bij Ajax-keuze: 'Waarom zou je hem niet oppikken?'

11 september om 22:01
Laatste update: 11 september om 22:07

Bram van Polen verbaast zich over het feit dat Ajax niet in zee is gegaan met Younes Namli. De dertigjarige middenvelder annex buitenspeler genoot deze zomer een transfervrije status en Ajax was hard op zoek naar een vleugelspeler én transfervrije buitenkansjes. Alex Kroes besloot echter om niet door te pakken.

Na veel geruchten en lang afwachten, koos Namli na afloop van de transferperiode uiteindelijk voor een terugkeer naar PEC Zwolle. De spelmaker besloot eind vorig seizoen nog om zijn aflopende contract in Zwolle niet te verlengen. Hij hoopte op een stap hogerop en sprak onder meer met Ajax.

De Amsterdammers besloten ondanks de transfervrije status van Namli echter niet door te pakken. Iets waar Van Polen niets van snapt. "Waarom zou je hem niet oppikken?", vraagt laatstgenoemde zich hardop af bij Voetbalpraat op ESPN.

"Hij is balvast, intelligent, zijn positiespel is supergoed, hij kan dribbelen als geen ander en hij creëert onwijs veel kansen. Ik snap het niet, zo veel heb je er daar niet van in de Eredivisie. Ik verbaas mij erover. Ik denk dat je je gaat verbazen over hoe goed hij is", besluit de oud-teamgenoot van Namli.