Robin Gosens vertelt over zijn transfer naar Fiorentina

Voormalig PSV-doelwit vertelt over 'bizarre' transferzomer: 'Voelde onaangenaam'

11 september om 21:23

Robin Gosens maakte deze zomer op bijzondere wijze de overstap naar Fiorentina, zo vertelt hij zelf. De Duits international leek in eerste instantie bij 1. FC Union Berlin te blijven, maar sinds de interesse van de Italianen hem kenbaar werd, zette hij zijn zinnen op een bliksemvertrek.

"Het was een absurde situatie. Het voelde ongelofelijk onaangenaam", begint Gosens in gesprek met het Duitse Kicker. De linkspoot vertrok op de laatste dag van de transfermarkt naar Fiorentina, terwijl hij zich eigenlijk aan het voorbereiden was op een wedstrijd van Union Berlin.

"Ik vertrok in de ochtend naar de club met het idee om die wedstrijd gewoon te spelen. Een transfer was niet eens aan de orde... Er waren nog maar vier uur voor de aftrap en ik kon ineens weg. Een half uur voor de wedstrijdbespreking klopte ik aan bij de trainer. Vanaf dat moment ging alles heel snel", aldus Gosens, die er vooral een schuldgevoel aan overhield.

"Ik wist precies welke problemen dit voor het team zou opleveren. Ik wilde het team eigenlijk juist niet teleurstellen, maar ik moest rationeel denken. Dit was de juiste stap voor mij en voor mijn familie", besluit de Duitser.