Hartman hoopt in januari of februari fit te zijn

Hartman deelt maanden waarin hij terug wil keren, Feyenoord-back 'voelt zich goed'

11 september om 17:51
Laatste update: 11 september om 19:59

Quilindschy Hartman hoopt in januari of februari weer in actie te komen. Dat laat de verdediger weten bij het congres 'Making Football Matter', waarin de Feyenoord Foundation in het middelpunt van de aandacht staat.

Vorig seizoen liep Hartman op 31 maart 2024 een zware knieblessure op tijdens de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht (4-2). De linksback verwacht na om en nabij de tien maanden herstel terug te keren op het veld bij de Rotterdammers. Hartman laat op het congres 'Making Football Matter' weten dat het goed met hem gaat. In januari of februari hoopt de linkspoot weer op het veld te staan.

Door de blessure liep Hartman niet alleen het EK met het Nederlands elftal mis. Ook een transfer naar Chelsea werd hem door de neus geboord. Dat liet de verdediger later weten in een interview. Het was voor Hartman niet de eerste keer dat hij een zware knieblessure opliep. Ook in de jeugd van Feyenoord scheurde hij in 2021 op negentienjarige leeftijd zijn kruisband af. Destijds duurde de revalidatie meer dan een jaar. Nu lonkt een sneller rentree.

Feyenoord haalde met Gijs Smal en Hugo Bueno twee linksbacks in huis die Hartman tijdelijk moesten vervangen. Vorig seizoen stond David Hancko na de blessure van de jeugdexponent linksback. Marcos López is vertrokken bij de Rotterdammers. De verwachting is dat Hartman na zijn terugkeer weer de eerste linksback van Feyenoord en mogelijk ook Oranje wordt.