'Real Madrid aast op Vitor Reis'

'Real Madrid heeft opnieuw Braziliaans talent met torenhoge afkoopsom op het oog'

11 september om 16:42

Real Madrid hoopt opnieuw een talentvolle Braziliaan aan de selectie toe te voegen. Dit keer gaat het om Vitor Reis van Palmeiras SP, dat honderd miljoen voor de verdediger vraagt. Dat meldt het Spaanse Sport.

In de zoektocht naar een nieuwe verdediger lijkt Real Madrid uit te zijn gekomen bij Reis. Volgens het Spaanse Sport voldoet de achttienjarige Braziliaan aan het profiel waar de Madrilenen naar op zoek zijn. Reis zou zelfs bovenaan het wensenlijstje van Real staan.  Ondanks zijn leeftijd en onervarenheid heeft Palmeiras een prijskaartje van honderd miljoen euro op het talent geplakt.

"Mijn verlangen is om in Europa te spelen, maar ik ben met mijn hoofd honderd procent bij Palmeiras", reageerde Reis in de media nadat hij een vraag kreeg over zijn toekomst. "Ik denk aan niets anders." De verdediger heeft nog een contract tot medio 2028 bij de Braziliaanse club. Tot nu toe speelde Reis pas veertien duels op het hoogste niveau. Daarin scoorde de stopper twee keer. Naast centrale verdediger zou Reis ook als back, linker- en rechter middenvelder kunnen spelen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Real Madrid een Braziliaans talent op jonge leeftijd oppikt uit zijn thuisland. Eerder werden Vinícius Júnior, Rodrygo en Endrick voor gigantische bedragen overgenomen. Voor Vinícius werd 45 miljoen betaald aan Flamengo, Rodrygo kwam voor 45 miljoen euro over van Santos en Endrick, die overkwam van Reis' club Palmeiras, kostte de Madrilenen zelfs 47,5 miljoen euro. Net als in de strijd om die talenten kan Real rekenen op concurrentie. Enkele Premier League-clubs houden Reis ook in de gaten.