Bruggink gaat in op kritiek: 'Iedereen maakt elkaar he-le-maal gek'

Bruggink gaat in op kritiek vanuit supporters bij Twente: 'Totaal zonder besef'

11 september om 14:17

Arnold Bruggink kreeg vanuit de supporters van FC Twente kritiek te verwerken tijdens de zomerse transferwindow. De technisch directeur van de Tukkers gaat tegenover Tubantia dieper in op het gevoerde beleid en geeft aan de supporters wel te begrijpen. 

"Voetbaltechnisch denk ik dat we meer opties hebben", vergelijkt Bruggink de huidige selectie van FC Twente met die van vorig jaar. "Maar ik heb ook gezegd, en dat vind ik wel belangrijk om te nuanceren: als een selectie beter is, betekent dat niet dat je automatisch ook beter gaat presteren. Het drukke programma komt daar ook bij kijken. Ik heb het er met Joseph vaak over gehad en we willen beter zijn dan vorig seizoen en ons ontwikkelen als club. Maar dat wil niet zeggen dat we beter zijn dan plek drie op de ranglijst. Het ene moet je los zien van het andere."

Bruggink geeft aan dat men elkaar te veel opstookt. "Iedereen maakt elkaar he-le-maal gek. Ik krijg de hele dag berichten dat ik die moeten halen, en dan moet die weer komen. Maar totaal zonder besef wat iemand kost en wat de salarissen zijn van spelers. Wij hebben met een budget te maken waar we zo goed mogelijk binnen moeten blijven. Dan is het aan ons op te kijken welke spelers we hebben."

Wel heeft de technisch directeur begrip voor de onrust onder de supporters. "Ik begrijp supporters ook supergoed. Het is een soort amusement. Iedereen wil graag weten wat er gebeurt. Komen er nieuwe spelers en hoe gaat het met onze clubs. Alleen moet wij overleggen met elkaar wat verstandig is."