Fofana van Chelsea naar AEK Athene

'Chelsea gaat nog een deal sluiten en neemt afscheid van overbodige spits'

11 september om 13:02

Chelsea gaat nog een transfer afronden. The Blues nemen opnieuw tijdelijk afscheid van David Datro Fofana, die vlieguren mag gaan maken bij AEK Athene.

Fofana werd begin 2023 voor twaalf miljoen euro door Chelsea gekocht van Molde FK. Op Stamford Bridge wist hij nog niet door te breken en ook huurperiodes bij Union Berlin en Burnley waren niet zeer succesvol. Na vier optredens in de hoofdmacht van Chelsea wordt de 22-jarige spits weer verhuurd. Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Chelsea en AEK Athene een akkoord hebben bereikt over een tijdelijke transfer.

AEK bedingt een optie tot koop van twintig miljoen euro. Deze kan tot juni 2025 gelicht worden. Voor Fofana, drievoudig international van Ivoorkust, wordt AEK al zijn zevende club. De spits werd in zijn vaderland opgeleid door Abidjan City FC. Via AFAD Djékanou en Molde kwam hij bij Chelsea terecht. De Engelse topclub verhuurde hem dus al aan Union Berlin en Burnley.

De transfermarkt in Griekenland sluit woensdagavond. Het betekent dat Chelsea en AEK enige haast moeten maken om het papierwerk in orde te maken.