Gravenberch over uitstekende vorm

'De vorm van mijn leven? Ik heb ook een goede periode bij Ajax gehad'

11 september om 09:56

Ryan Gravenberch verkeert op dit moment in topvorm. Bij Liverpool krijgt de middenvelder het vertrouwen van Arne Slot en in de interlandperiode kreeg hij van bondscoach Ronald Koeman de kans om zich te laten zien bij het Nederlands elftal.

"Hij is zo duidelijk", begint Gravenberch over Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Of ik soms weleens denk: had ik die maar vijf jaar eerder ontmoet? Nee, ik heb van al mijn trainers wel iets geleerd hoor."

Op het EK van afgelopen zomer behoorde Gravenberch wel tot de selectie van Oranje, maar hij kwam geen enkele minuut in actie. "Het EK is een gesloten boek, ik kijk niet meer terug", reageert de middenvelder. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet goed gaat. Ik voel mij echt lekker. De vorm van mijn leven? Ik heb ook een goede periode bij Ajax gehad. Maar nu zit ik er wel heel lekker in."

"De bondscoach geeft mij een kans en ik denk dat ik die heb gepakt", gaat Gravenberch verder. Hij wil op hetzelfde niveau blijven presteren. "Bij Liverpool sta ik iets meer naar achteren, bij Oranje mag ik iets meer naar voren. Maar veel verschil is er niet hoor."