Gravenberch genoot van samenspel met Brobbey

Gravenberch looft Oranje-uitblinker: 'Als ze je vastzetten, heb je een uitweg'

11 september om 09:01

Ryan Gravenberch genoot in de interland tegen Duitsland (2-2) van het samenspel met Brian Brobbey. De twee speelden bij Ajax al veelvuldig samen en kunnen elkaar ook bij Oranje goed vinden, zo geeft Gravenberch aan tegenover ESPN.

Op de vraag of het samenspel met Brobbey 'als vanouds' was, reageert Gravenberch bevestigend. "Ja, zeker weten. Ik ken Brobbey al sinds ik zeven of acht ben. Toen hij in de F1 speelde deed hij eigenlijk hetzelfde. Je kon hem altijd inspelen en doorlopen. Dat zag je vandaag ook bij die goal. Als ze je vastzetten, dan heb je een uitweg met Brobbey", aldus de middenvelder van Liverpool.

Brobbey liet tegen Duitsland zien dat hij moeilijk van de bal te krijgen is, zag ook Gravenberch. "Nee, hij is zó supersterk, dat is niet normaal." Jonathan Tah, de directe tegenstander van Brobbey, werd in de rust naar de kant gehaald. "Hij had volgens mij ook geel", lacht Gravenberch, die ook zelf de nodige lof ontving voor zijn optreden tegen de Duitsers.

Gravenberch en Brobbey doorliepen samen de jeugdopleiding van Ajax. Gravenberch vertrok in 2022 naar Bayern München en is inmiddels actief bij Liverpool, waar hij onder Arne Slot een goede start van het seizoen doormaakt. Brobbey vertrok reeds in 2021 bij Ajax, maar keerde al na een half seizoen terug naar de Johan Cruijff ArenA.