Van Dijk verbaasd door NOS-slotvraag bij Oranje

Van Dijk verbaasd door NOS-slotvraag bij Oranje: 'Ik weet hoe het werkt...'

10 september om 22:58
Laatste update: 10 september om 23:02

Virgil van Dijk houdt met name aan de tweede helft van het treffen tussen Nederland en Duitsland een positief gevoel over. De captain van het Nederlands elftal reageert ook op de fout van Matthijs de Ligt, die de eerste Duitse treffer inleidde.

Na een enerverende wedstrijd blijft zowel Nederland als Duitsland met een punt achter. Van Dijk kan daar mee leven. "Ik denk dat we in de tweede helft een goede pot neerzetten", zegt hij bij de NOS. "We beginnen natuurlijk uitstekend met het doelpunt, maar ik denk dat we daarna iets te ver achteruitlopen. Dan krijgen we geen druk op de bal. De tweede helft was heel positief, denk ik: de vechtlust, hoe we in balbezit speelden... We hadden hier zomaar kunnen winnen."

Vervolgens wordt de Oranje-captain ook gevraagd naar de fout van De Ligt, die de bal voorafgaand aan de 1-1 zomaar inleverde. "Dat hoort helaas bij het voetbal. Daar moet je ook van leren. We gaan daar allemaal doorheen. Dit is nu één moment, maar op het allerhoogste niveau wordt dat afgestraft. Dan is er eigenlijk nog niks aan de hand, maar dan is iedereen even stil door de blessure (van Aké, red.). Uiteindelijk neem ik het positieve mee."

Op de vraag of hij niet had verwacht dat deze interlandperiode zo'n goed gevoel op zou leveren, reageert Van Dijk enigszins verbaasd. "Ik ga altijd van het positieve uit en zo'n periode niet in met het gevoel dat het niet goed wordt. Ik weet hoe het werkt: als je een mindere wedstrijd speelt, dan is het weer allemaal heel dramatisch."