Braziliaanse bondscoach doet opvallende belofte voor WK

Opvallende belofte: 'Verwacht dat wij WK-finale halen, daar mag je me aan houden'

10 september om 17:22

Het Braziliaanse elftal verkeert momenteel niet in grootse vorm, maar bondscoach Dorival Júnior is ervan overtuigd dat zijn ploeg over iets minder dan twee jaar in de WK-finale staat. Dorival heeft daar zelfs een belofte over gedaan.

In de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie staan De Goddelijke Kanaries momenteel op een teleurstellende vierde plek, die wel recht zou geven op deelname aan het mondiale eindtoernooi. Afgelopen zomer strandde Brazilië op de Copa América nog in de kwartfinale. Toch is Dorival er zeker van dat alles op zijn pootjes terecht zal komen. "Daar twijfel ik niet aan", zo laat hij optekenen door lokale media.

"Van ons mag verwacht worden dat we de WK-finale gaan halen, daar mag je me aan houden", belooft de Braziliaanse bondscoach, die vindt dat zijn ploeg zich ontwikkelt. "We worden beter in het herveroveren van de bal, terwijl we ook agressiever zijn in de omschakeling als we de bal kwijtraken. Al met al gaat het beter, maar we moeten bij het doel van de tegenstander nog betrouwbaarder worden."