Sterk Nederlands getint Indonesië boekt opnieuw knap resultaat in WK-kwalificatie

Sterk Nederlands getint Indonesië boekt opnieuw knap resultaat in WK-kwalificatie

10 september om 16:31

Een Nederlands getint Indonesië heeft dinsdag een resultaat weten te boeken tegen Australië in de WK-kwalificatie. Met negen spelers die ook over een Nederlands paspoort beschikken in de basis, wist Indonesië met 0-0 gelijk te spelen.

Vijf dagen nadat de Indonesiërs met 1-1 remiseerden tegen Saudi-Arabië, stond er een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Australië op het programma. 'Nederlanders' Maarten Paes, Calvin Verdonk, Justin Hubner, Jay Idzes, Sandy Walsh, Nathan Tjoe-A-On, Ivar Jenner, Ragnar Oratmangoen en Rafael Struick begonnen allemaal in de basis, terwijl de in Amsterdam geboren Thom Haye twintig minuten voor tijd nog binnen de lijnen kwam.

Australië was de bovenliggende partij in Jakarta. The Socceroos kregen ook de meeste en beste kansen, maar mede door verschillende goede reddingen van Paes wist Indonesië de nul te houden. Dat was genoeg voor een doelpuntloos gelijkspel.

Na de eerste twee duels staat Indonesië nu op de vierde plek in Groep C van de Aziatische WK-kwalificatie. De nummers één en twee van de poule gaan direct naar het WK, terwijl de nummers drie en vier, moeten nog minimaal één schifting zien te overleven.