Toevallige' Frenkie de Jong-ontmoeting in Spanje

'Ik liep Frenkie toevallig tegen het lijf. Dit is ingewikkeld, moeten hem steunen'

10 september om 16:15

Victor Font heeft een boekje opengedaan over zijn toevallige ontmoeting met Frenkie de Jong. De voormalig presidentskandidaat van FC Barcelona liep de Nederlandse middenvelder per toeval tegen het lijf, waardoor hij meer te weten is gekomen over de enkelblessure die De Jong al maanden aan de kant houdt.

Font, die zo'n drie jaar geleden de belangrijkste uitdager was van Joan Laporta bij de presidentsverkiezingen van Barça, vertelt op een persconferentie over De Jong. Eerder op dinsdag kwam naar buiten dat de Oranje-international liever niet geopereerd wordt aan zijn enkel, terwijl Barcelona hier wel op zou aandringen. Font lijkt dat verhaal te bevestigen. "Ik ontmoette hem per toeval en hij vertelde me dat hij liever geen operatie ondergaat", zegt de Spanjaard, opgetekend door Sport.

"De club heeft De Jong dat wel voorgesteld, een operatie geeft hem geen garanties op succes", vervolgt Font, die De Jong wel begrijpt. "Dit is een ingewikkelde kwestie. Je moet begrip hebben voor de speler, je moet hem steunen. De selectie is supersmal en idealiter keren alle geblesseerde spelers zo snel mogelijk terug."

Feit is in ieder geval dat De Jong ook na de interlandperiode nog langs de kant staat, ondanks dat Barcelona aanvankelijk optimistisch was over een 'snelle' terugkeer. De duels met Girona (15 september) en AS Monaco (19 september) komen in ieder geval te vroeg voor de Nederlander.