Reiziger heeft hoge verwachtingen van Jong Oranje op EK

Reiziger heeft hoge verwachtingen: 'Dan maken we zeker kans'

10 september om 15:00
Laatste update: 10 september om 16:57

Michael Reiziger schat de kansen van Jong Oranje op het EK hoog in. De ploeg kwalificeerde zich maandagavond voor het eindtoernooi door met 3-1 van Jong Georgië te winnen. Reiziger was tevreden, maar zag ook nog verbeterpunten.

"We moeten proberen om écht negentig minuten volledig geconcentreerd te blijven, dan kunnen we ver komen", vertelt Reiziger tegenover de camera van ESPN. Door Georgië te verslaan won Jong Oranje de negende kwalificatie-wedstrijd op rij. "Het eerste doel is bereikt en dat hebben we goed gedaan. Nu is het volgende doel om zo ver mogelijk te komen en het liefst het toernooi te winnen."

De bondscoach denkt dat zijn spelers hoge ogen op het EK kunnen gooien. "Als we zo spelen als we kunnen, met hoog baltempo en energie en negentig minuten geconcentreerd zijn, maken we zeker kans."

Op 14 oktober speelt Jong Oranje de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Jong Zweden. "We willen ongeslagen blijven. Dat is nog niet vaak voorgekomen en we kunnen een van de eerste zijn. Onze cijfers zijn erg goed. En als ik naar het spel kijk zie ik ook grote verbeteringen met hoe we begonnen zijn."