'Feyenoord aasde op Skov en Miranchuk'

'Feyenoord overwoog twee transfervrije spelers na verstrijken van deadline'

10 september om 13:30

Feyenoord bestudeerde de dagen na het sluiten van de transfermarkt twee transfervrije spelers. Dat meldt 1908.nl. Het gaat om Robert Skov en Anton Miranchuk.

Skov is een Deense linksbenige speler die als rechtsbuiten, linkermiddenvelder en rechtermiddenvelder uit de voeten kan. Op de eerstgenoemde positie heeft Skov echter al drie jaar niet meer gespeeld. Feyenoord is op zoek naar een rechtsbuiten en daarom bestond er intern twijfel over het aantrekken van de 28-jarige oud-speler van onder meer FC Kopenhagen, TSG Hoffenheim. Vooral bij de Deense grootmacht speelde Skov rechtsbuiten. De voorbije jaren was de linkspoot meer een wingback.

Feyenoord pakte uiteindelijk niet door. De Rotterdammers zochten wel toenadering, maar toen zat Skov naar verluidt al in het vliegtuig richting Berlijn. Inmiddels is de Deen speler van Union Berlin.

Naast Skov  was ook Miranchuk in beeld. De Russisch international speelt zijn wedstrijden voornamelijk als aanvallende middenvelder, maar een plek op de flanken is hem ook niet vreemd. Bij Feyenoord waren er twijfels over de toegevoegde waarde van Miranchuk.

Ook de gebrekkige restwaarde van de 28-jarige Rus, de mogelijk hoge financiële eisen én het feit dat hij niet meer kon worden ingeschreven voor de Champions League speelden een rol bij het uiteindelijke afhaken. Bovendien speelde er een moreel bezwaar mee: Feyenoord doet liever geen zaken met een Russische partij door de oorlog met Oekraïne.