Frankrijk herstelt zich tegen België, Italië boekt wederom zege

9 september om 22:48
Laatste update: 9 september om 22:55

Frankrijk en Italië hebben hun wedstrijden in de Nations League allebei weten te winnen. De ploeg van Didier Deschamps was met 2-0 te sterk voor België, terwijl Italië in de uitwedstrijd tegen Israël met 1-2 zegevierde.

Frankrijk - België: 2-0

Na een klein half uur spelen kwam Frankrijk op voorsprong. N'Golo Kanté wist de bal niet optimaal te raken, waardoor doelman Koen Casteels redding kon brengen. Op de rebound van Randal Kolo Muani had de keeper echter geen antwoord, waardoor Frankrijk, dat met een flink gewijzigde formatie aantrad, de leiding greep.

In de 57e minuut verdubbelden de Fransen hun voorsprong. Kanté speelde Ousmane Dembélé aan, die direct naar binnen trok en met een geveinsd schot zijn tegenstander op het verkeerde been zette, waarna de buitenspeler de ruimte had om uit te halen. Wederom was Casteels kansloos. Zo wist Frankrijk, na de 1-3 nederlaag tegen Italië, de eerste drie punten bij te schrijven in de Nations League.

Israël - Italië: 1-2

Italië, dat eerder dus met 1-3 van Frankrijk won, trad aan tegen Israël. De Italianen kwamen op fraaie wijze op voorsprong, toen Davide Frattesi een harde voorzet vanaf links van Federico Dimarco met zijn borst het doel inwerkte.

In de tweede helft verdubbelde Italië de voorsprong via Moise Kean. Giacomo Raspadori vond in eerste instantie de doelman nog op zijn weg, waarna Kean de bal voor het intikken had: 0-2. Laat in de wedstrijd deed Israël nog iets terug via Mohammad Abu Fani, maar de goal kwam te laat om nog een vuist te kunnen maken.