Perez over transfers Bergwijn en Brobbey

Perez laat nieuw geluid in Bergwijn- en Memphis-discussie horen: 'Echt heel gek'

9 september om 22:45
Laatste update: 9 september om 22:44

Kenneth Perez vindt niet dat de transfers van Steven Bergwijn en Memphis Depay vergeleken mogen worden. Eerstgenoemde trok naar Al Ittihad, terwijl Memphis op het punt staat een contract te tekenen bij het Braziliaanse Corinthians.

Er is veel te doen rondom Bergwijn en Memphis. De aanvaller van Al Ittihad hoeft niet meer te rekenen op een oproep van bondscoach Ronald Koeman, waardoor de vraag rijst wat Ronald Koeman met Memphis bij het Nederlands elftal gaat doen. "Ik vind dat echt gek, dat mensen de transfers van Bergwijn en Memphis met elkaar vergelijken", zegt Perez bij Voetbalpraat op ESPN.

"Het hele grote verschil is... Wat is het allerbelangrijkst in het topvoetbal? Dat is druk", stelt Perez. "Er is geen enkele druk in Saudi-Arabië, omdat er geen enkele achterban is. Of je nou wint of verliest, nobody cares. In Brazilië lijkt me dat iets héél anders."

Perez zag Bergwijn bij aankomst in Saudi-Arabië door één persoon opgewacht worden. "Als een doorsnee, matige voetballer in Turkije aankomt, wordt hij overdreven onthaald. Nu is er helemaal niemand die er iets om geeft dat Bergwijn gearriveerd is in Saudi-Arabië." De oud-middenvelder maakt een uitzondering voor het onthaal van Cristiano Ronaldo, die begin 2023 bij Al Nassr tekende. "Maar, de druk is er niet. Die twee stappen kan je totaal niet vergelijken."