Gullit en Mulder over Bergwijn en Koeman

Gullit en Mulder discussiëren over Koeman-acties: 'Denk dat hij spijt heeft'

9 september om 20:08
Laatste update: 9 september om 20:08

De discussie rondom Steven Bergwijn en het Nederlands elftal doen veel stof opwaaien, ook bij Rondo op Ziggo Sport. Ruud Gullit begrijpt dat de 26-jarige aanvaller van Al Ittihad een beetje op diens teentjes is getrapt.

Bergwijn hoeft onder Ronald Koeman niet meer op een oproep te rekenen, nu hij naar Saudi-Arabië is verkast. Het is tegen het zere been van Youri Mulder dat Georginio Wijnaldum als speler van Al Ettifaq meeging naar het EK. "Status telt dus, dat vind ik onzin. Het gaat om de status van de competitie, niet om die van de speler."

Koeman was zeer uitgesproken over Bergwijn. "Als hij zo goed uitgesproken is, laat hem dat dan ook over Memphis Depay zijn. Maar dan slikt hij het helemaal in", gaat Mulder verder. Memphis staat op het punt om gepresenteerd te worden door het Braziliaanse Corinthians. Gullit snapt Mulder en neemt het op voor Bergwijn. "Als je zo lang bij Oranje hebt gezeten, wil je het anders horen (dat je er niet meer bij zit, red.). Iets galanter, misschien."

"Ik denk dat Koeman daar een beetje spijt van heeft." De keuzeheer belde Bergwijn niet, maar zei het op een persconferentie. "Ik denk dat Bergwijn toch wel gepikeerd was. Hij had gehoopt dat hij meer credits had gehad."