Nagelsmann reageert op Bergwijn-discussie

Nagelsmann reageert op Bergwijn-discussie en heeft andere kijk dan Koeman

9 september om 19:14

Julian Nagelsmann, bondscoach van Duitsland, heeft op het persmoment in aanloop naar de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal zijn kijk gegeven op de discussie rondom Steven Bergwijn. De aanvaller hoeft niet meer op een oproep van Ronald Koeman te rekenen, nu hij de overstap naar Al Ittihad heeft gemaakt.

"Ik zou het niet uitsluiten", zegt Nagelsmann desgevraagd. In Nederland was er de afgelopen dagen ophef, nadat Bergwijn in de media stelde - naar aanleiding van uitspraken van Koeman - dat hij onder de huidige keuzeheer niet meer in Oranje wil spelen. "Uiteindelijk moet je alle competities ter wereld een kans geven als je het sportief bekijkt", denkt Nagelsmann. "Maar het is momenteel geen topcompetitie. Iedereen moet voor zichzelf beslissen. Ik kan het begrijpen als je iemand niet wil selecteren."

Van het Nederlands elftal heeft Nagelsmann een hoge pet op. "Ze zijn individueel beter dan de Hongaren." Duitsland won zaterdag met 5-0 van Hongarije. "Ze hebben een goede mix van kwaliteit en fysiek. Ik hoop dat het stadion uitverkocht is en er een goede sfeer heerst. Het wordt zeker een spannende wedstrijd waar we erg naar uitkijken."

Oranje en Duitsland staan dinsdag tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.45 uur.