Ajax gaat tegen zichzelf oefenen

Ajax reageert na Halsema-nieuws en gaat onderlinge oefenwedstrijd spelen

9 september om 18:10

Ajax neemt maatregelen na het nieuws van burgemeester Femke Halsema, die een streep heeft gezet door het competitieduel met FC Utrecht. De Amsterdamse club speelt dinsdag een oefenwedstrijd tegen zichzelf, meldt Voetbal International.

Voor de tweede keer dit seizoen gaat een wedstrijd van Ajax niet door wegens politiestakingen. De vakbonden van de politie vechten voor een verbeterd vroegpensioen en gebruiken het voetbal als drukmiddel. Bij de wedstrijd NAC Breda - Ajax was al geen politie, dat duel ging nog door. Daarna werd de uitwedstrijd tegen Feyenoord en nu dus het duel met Utrecht afgelast, omdat deze gezien worden als risicowedstrijden.

Op 18 augustus speelde Ajax voor het laatst in de Eredivisie. Precies een maand later, op 18 september, is de eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd voor de Amsterdammers. Om ritme te behouden is er een oefenwedstrijd ingelast. Dinsdag staan twee teams van Ajax tegenover elkaar. 'Niet wat ze gehoopt hadden, maar het is iets', schrijft Ajax-watcher Tim van Duijn.

Op woensdag 18 september is Fortuna Sittard de tegenstander van Ajax. Dat duel werd in augustus uitgesteld en volgende week doordeweeks ingehaald, om Ajax eind augustus tussen de Europese verplichtingen door rust te geven.