Reactie Utrecht en Ajax op afgelasting

FC Utrecht en Ajax reageren op afgelasting: 'Hadden dat graag verder uitgezocht'

9 september om 17:21

Ajax en FC Utrecht hebben gereageerd op het besluit van Femke Halsema om een streep te zetten door de wedstrijd. Vooral de Domstedelingen maken hun onvrede kenbaar. De Amsterdammers geven aan dat ze er alles aan hebben gedaan.

Door de aangekondigde politiestakingen besloot de gemeente Amsterdam de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht van komende zondag te verbieden. Dat tot grote teleurstelling van beide clubs. De Domstedelingen hoopten met Ajax en de gemeente tot een oplossing te komen. "Politieagenten hebben het volste recht om te gaan staken, maar de club had graag in samenwerking met onder meer Ajax en de gemeente Amsterdam de optie om het duel met publiek te kunnen spelen, verder uitgezocht", aldus FC Utrecht op de clubsite.

Ajax sluit zich aan bij FC Utrecht en maakt in een korte verklaring duidelijk dat er flink gebaald wordt in de Johan Cruijff Arena. "Ajax en FC Utrecht hebben er alles aan gedaan de wedstrijd alsnog doorgang te laten vinden en balen van het besluit."

Door de afgelasting staat Ajax komende zondag nog altijd pas op twee duels in de Eredivisie. Eerder vond het duel met Feyenoord in Rotterdam al niet plaats door de politiestakingen. Die wedstrijd wordt door de overvolle speelkalender pas op 30 oktober ingehaald.