Vermoedelijke opstelling Oranje vs Duitsland

Vermoedelijke opstelling Oranje: dissonant behoudt vertrouwen, één wijziging

10 september om 06:45
Laatste update: 10 september om 06:40

Het Nederlands elftal neemt het dinsdag 10 september op tegen Duitsland in de Nations League. Na de 5-2 zege op Bosnië & Herzegovina maakte Ronald Koeman met Matthijs de Ligt en Brian Brobbey al twee basisspelers bekend. VoetbalPrimeur vult het elftal aan met de andere negen namen in de vermoedelijke opstelling.

Na de klinkende zege op Bosnië & Herzegovina hopen Koeman en co. tegen Duitsland het goede gevoel rondom Oranje vast te houden. De Duitsers wonnen met 5-0 van Hongarije en gaan aan kop in groep 3 van League A. Met een zege op het elftal van Julian Nagelsmann kan die koppositie over worden genomen.

Het Nederlands elftal gaat dat proberen te bewerkstelligen met Bart Verbruggen onder de lat. De sluitpost wist de nul niet te houden en maakte niet zoveel indruk als normaal gesproken, maar er is geen enkele reden om hem te vervangen. Voor hem vormen Denzel Dumfries, De Ligt, Virgil van Dijk en Nathan Aké de achterhoede. De Ligt viel als enige Oranje-international door de mand tegen Bosnië, maar Koeman liet al weten hem niet te slachtofferen.

Ook het middenrif is vermoedelijk hetzelfde als tegen Bosnië. Ryan Gravenberch wist zijn goede Liverpool-vorm door te trekken bij Oranje en vormt samen met de eveneens sterk spelende Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders het middenveld. Laatstgenoemde vormde een uitstekende tandem met Joshua Zirkzee, maar die begint niet in de basis tegen Duitsland.

In de voorhoede voert Koeman namelijk één wijziging door. Brian Brobbey begint zoals aangekondigd in de punt bij het Nederlands elftal. De spits van Ajax zal worden geflankeerd door Cody Gakpo en Xavi Simons in de Johan Cruijff Arena. Het duel vangt aan om 20.45 uur.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Gravenberch, Reijnders; Simons, Brobbey, Gakpo.