Vloet kan beginnen aan uitzitten celstraf: hoer beroep is ingetrokken

Hoger beroep van Vloet ingetrokken: voetballer kan aan uitzitten celstraf beginnen

9 september om 11:43
Laatste update: 9 september om 12:10

Het hoger beroep in de zaak rond de veroordeelde Rai Vloet is ingetrokken, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad. De celstraf van 2,5 jaar is nu onherroepelijk en de ex-profvoetballer kan gaan beginnen aan het uitzitten van die straf. Daarvoor zal hij een oproep krijgen.

Door zowel hemzelf als het Openbaar Ministerie is het hoger beroep in de zaak rond de voor een dodelijk ongeval veroordeelde Vloet ingetrokken, zo meldt het gerechtshof in Amsterdam. Vloet heeft dit gedaan op 3 september, waarna het OM daarop ook besloot om het hoger beroep in te trekken. Hierdoor is de celstraf van 2,5 jaar onherroepelijk geworden.

In april 2023 werd Vloet veroordeeld tot 2,5 jaar cel vanwege het veroorzaken van een verkeersongeluk waarbij een 4-jarige jongen om het leven kwam. Dit gebeurde in november 2021. De voetballer reed veel te hard en zat bovendien met alcohol op achter het stuur. Het OM had een celstraf van 3,5 jaar geëist tegen Vloet. 

In afwachting van de rechtszaak vertrok Vloet destijds bij zijn toenmalige club Heracles Almelo en hij verkaste naar een club in Kazachstan. Een half jaar later tekende hij een contract bij FK Oeral in Rusland, maar die club degradeerde, waarna het contract met Vloet werd opgezegd.

Vloet is op dit moment in Nederland en heeft altijd laten weten zijn celstraf gewoon uit te willen zitten. Hij is niet van plan om te gaan vluchten uit Nederland. Wel overweegt de voetballer om zijn loopbaan te beëindigen. Ook hangt nog een schadeclaim van enkele tonnen boven zijn hoofd.