Wild gerucht: Istanbul Basaksehir opent gesprekken voor komst Wijndal

Wild gerucht: 'Turkse club opent gesprekken om Wijndal los te weken bij Ajax'

9 september om 11:25
Laatste update: 9 september om 11:27

Istanbul Basaksehir heeft zich in Amsterdam gemeld voor de diensten van Ajax-back Owen Wijndal, zo meldt Nicolò Schira. De Turken hopen de linksback op huurbasis over te nemen van Ajax

In Nederland is de transfermarkt inmiddels gesloten, maar in Turkije is de transferwindow nog geopend tot en met vrijdag 13 september. Hierdoor zou Wijndal, die op een dood spoor zit bij Ajax onder leiding van Francesco Farioli, nog kunnen vertrekken uit Amsterdam. De clubleiding wil de verdediger het liefst definitief van de hand toen, maar door middel van een huurdeal met een optie tot koop zouden de Amsterdammers alsnog overstag kunnen gaan.

Eerder waren Real Valladolid en Stade Brest concreet in de markt voor de handtekening van Wijndal, maar beide clubs pakten uiteindelijk niet door. De 24-jarige linksback komt niet voor in de plannen van Farioli en is teruggezet naar Jong Ajax. Met Istanbul Basaksehir lonkt er een uitweg voor Wijndal.

Wijndal werd in de zomer van 2022 door Ajax voor tien miljoen euro overgenomen van AZ, waar hij was uitgegroeid tot aanvoerder. De linksback heeft 32 duels achter zijn naam bij Ajax, al speelde blessureleed daar ook een rol in. Vorig seizoen vertrok Wijndal op huurbasis naar Royal Antwerp, waarna hij weer terugkeerde in Amsterdam. Als de elfvoudig Oranje-international opnieuw tijdelijk vertrekt, bespaart Ajax zijn salaris van zo'n 2,5 miljoen euro.