'Bazoer verruilt AZ voor Süper Lig'

'Overbodige Bazoer vertrekt bij AZ en tekent bij Turkse Süper Lig-club'

9 september om 09:42

Riechedly Bazoer gaat AZ nog verlaten. De verdediger annex middenvelder maakt de overstap naar Konyaspor, meldt De Telegraaf.

De transfermarkt in Turkije is nog open en Konyaspor verlost Bazoer nu uit zijn lijden in Alkmaar. De zesvoudig Oranje-international was overbodig bij AZ en had weinig perspectief op speeltijd. Dit seizoen viel hij alleen in het Eredivisie-duel met NEC kort voor tijd in.

Volgens De Telegraaf neemt de 27-jarige Bazoer maandag afscheid van zijn ploeggenoten bij AZ en reist hij dinsdag naar Turkije voor de medische keuring. Hij maakt transfervrij de overstap naar Konyaspor ondanks een één jaar doorlopend contract. Konyaspor staat na vier wedstrijden op een negende plaats in de Süper Lig met vier punten. Bazoer genoot ook interesse van PAOK Saloniki, maar van een transfer kwam het niet. Zelf ging hij niet in op een aanbieding vanuit Saudi-Arabië.

Bazoer speelde sinds de zomer van 2022 voor AZ, dat hem transfervrij overnam van Vitesse. Eerder kwam hij uit voor PSV (jeugd), Ajax, VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht.