Van Halst kritisch op Weghorst na incident op training

'Onvoorspelbare' Weghorst ontvangt kritiek: 'Het ging echt nergens over'

8 september om 21:08

Jan van Halst vindt de reactie van Wout Weghorst, die boos vertrok bij de training van het Nederlands elftal, overdreven. Op basis van de beelden stelt Van Halst dat het 'nergens over gaat', zo zegt hij bij Ziggo Sport.

"Hoe kan dat nou?" vraagt presentator Bas van Veenendaal zich af over het weglopen van de training door Weghorst, daags na zijn doelpunt voor Oranje. "Ja, Wout is onvoorspelbaar", reageert Van Halst. "Ik heb die beelden gezien, van de training. Het gaat helemaal nergens over." In de stelling van Van Veenendaal, dat dergelijke situaties op trainingen meestal groter worden gemaakt, kan Van Halst zich niet geheel vinden.

"Dat ben ik niet helemaal met je eens. Als je geïrriteerd raakt doordat je een enorme tackle waardoor je geblesseerd kunt raken, dat kan ik me voorstellen. Een dag na de wedstrijd, bij de reserves, gaan die kleine partijtjes altijd wat scherper", aldus Van Halst, die echter duidelijk is over het moment tussen Weghorst en Jurriën Timber. "Maar ik heb de beelden gezien, het ging echt nergens over."