Fenerbahçe haalt Kostić van Juventus

Fenerbahçe troeft aartsrivaal af en heeft vleugelspeler van Juventus binnen

8 september om 20:32

Fenerbahçe gaat aan de haal met Filip Kostić. Ook rivaal en stadsgenoot Galatasaray was in de markt voor de vleugelspeler, maar via de eigen kanalen meldt Fenerbahçe een akkoord met Juventus. 

Kostić zal op huurbasis overkomen van Juventus, waar hij nog tot de zomer van 2026 onder contract staat. De club uit Turijn legde twee jaar eerder nog een bedrag van 14,7 miljoen euro neer voor de diensten van de vleugelspeler, die destijds overkwam van Eintracht Frankfurt. Kostić begon zijn loopbaan bij het Servische Radnički, waar hij tevens de jeugdopleiding doorliep. Via FC Groningen, HSV en VfB Stuttgart kwam hij in Frankfurt terecht.

Kostić moet bij Fenerbahçe zijn medische keuring nog doorstaan, maar verder staat niets een overgang nog in de weg. In Istanbul komt de Serviër terecht bij dezelfde club terecht als zijn landgenoot Dušan Tadić, de man die hij ooit moest opvolgen bij FC Groningen. De Gele Kanaries hebben momenteel de leiding in de Turkse Süper Lig, met tien punten uit de eerste vier duels.