Van Hanegem over Weghorst

'Moet zo lachen om mensen die zeggen dat Weghorst voor de bank komt naar Ajax'

8 september om 17:38

Willem van Hanegem denkt niet dat Wout Weghorst gehaald is voor de bank bij Ajax. De oud-voetballer benadrukt in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat de spits het altijd laat zien als 'zijn' moment komt. De Amsterdammers zijn het volgens De Kromme al een aantal jaar kwijt en hopen met Weghorst weer de weg omhoog inslaan.

Weghorst mocht zaterdag als invaller bij Oranje tegen Bosnië & Herzegovina laten zien dat hij nog steeds van waarde kan zijn. Dat deed de spits met verve. Weghorst tekende voor de 4-2 en maakte zo aan alle onzekerheid een einde. Toch lijkt de spits bij Oranje niet te hoeven rekenen op een basisplaats.

'Tegen Duitsland krijgen we Brian Brobbey in plaats van Joshua Zirkzee', weet ook Van Hanegem. 'Concurrentiestrijd moet er zijn tussen spelers, maar uiteindelijk moet Oranje één blok vormen. Dus normaal doen als je niet speelt. En het laten zien als jouw moment komt. Dat doet Wout Weghorst al zo lang. Ook nu weer', doelt Van Hanegem op de goal van Weghorst tegen Bosnië.

'Daarom moet ik zo lachen om de mensen die zeggen dat hij voor de bank komt naar Ajax', vervolgt Van Hanegem, doelend op het feit dat Ajax na de komst van Weghorst met Chuba Akpom, Brobbey en Julian Rijkhoff vier spitsen heeft. Weghorst is volgens Van Hanegem niet voor de bank gehaald. 'Een club die het een tijdje kwijt is en dan denken dat zo’n speler een beetje voor erbij is gehaald. Onzin natuurlijk.'

Weghorst veroorzaakte zondag onrust op de training van Oranje na een aantal duels met de gebroeders Timber. De spits bleef maar discussiëren met Ronald Koeman, waarna de bondscoach riep dat het genoeg was. Weghorst verliet de training zichtbaar geïrriteerd.