Van der Vaart over Koeman en Memphis

Van der Vaart laakt Koeman na Memphis-vragen: 'Doodziek van die interviews'

8 september om 17:19

Rafael van der Vaart denkt te weten wat Ronald Koeman van de transfer van Memphis Depay vindt. De spits staat op het punt om te tekenen bij Corinthians in Brazilië. Zaterdagavond hield de bondscoach zijn kaken op elkaar.

Koeman beet in gesprek met de NOS op zijn tong toen hem werd gevraagd naar de aanstaande transfer van Memphis naar Corinthians. "Ik zal mijn vingers nu even niet weer branden, want anders krijg ik het hele land weer over mij heen", liet de bondscoach weten. "Ja, ik denk een sterke competitie. Maar het is wel ver weg en ik heb nog niet heel veel inzicht in die competitie."

Van der Vaart vindt niet dat Koeman zich op de vlakte moet houden bij dit soort zaken. "We willen allemaal een bondscoach die wat zegt", aldus de oud-voetballer. "Niemand zegt wat, je wordt doodziek van die interviews. Nu hébben we een bondscoach die wat zegt en gaan we zeuren dat hij Bergwijn eerst had moeten bellen. Ik vind het juist te prijzen, of hij het nu wel of niet had moeten zeggen. Hij moet gewoon lekker zichzelf blijven."

Dat is niet wat Koeman op dit moment doet volgens Van der Vaart. "Zo'n antwoord over Brazilië, dat is natuurlijk ook helemaal niks. Ronald, zeg gewoon wat je denkt." De oud-middenvelder denkt te weten hoe de bondscoach over de aanstaande transfer van Memphis naar Corinthians denkt. "Hij is er niet blij mee", aldus Van der Vaart.

Memphis heeft naar verluidt de medische keuring achter de rug. De spits moet alleen zijn contract nog ondertekenen en dan is hij speler van Corinthians. Dat gebeurt volgens het Eindhovens Dagblad 'op korte termijn'.