‘Neymar haalt medische tests Al-Hilal niet'

‘Neymar haalt medische tests niet, herstel duurt nog maanden'

8 september om 17:21
Laatste update: 8 september om 19:54

Neymar heeft zijn fysieke en medische tests bij Al-Hilal niet gehaald. Fysiotherapeut Thamer meldt op X dat de Braziliaan nog een aantal maanden uit de running zal zijn.

Neymar verruilde in augustus 2023 Paris Saint-Germain voor Al-Hilal. De buitenspeler heeft alleen sinds zijn komst nog geen potten kunnen breken door een blessure die hij opliep tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd vorig jaar in oktober. Hij speelde nog maar vijf duels en het is nog de vraag of hij dit jaar minuten kan gaan maken.

In Saudi-Arabië mag een club maximaal acht buitenlandse spelers opnemen in de selectie. Alleen als iemand na 2003 geboren is, zouden we nog twee andere buitenlanders bij mogen. En Al-Hilal heeft momenteel acht andere spelers wel opgenomen in de selectie, maar Neymar maakt hier geen onderdeel van uit.

De voormalig speler van onder andere FC Barcelona heeft een contract tot medio 2025 bij de club uit de Saudi Professional League. In de vijf wedstrijden die Neymar voor Al-Hilal speelde maakte hij één doelpunt en was hij goed voor drie assists.